Jumaat, 3 April 2009

Dato' Siti bersama Dato' K menziarahi Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat

KOTA BHARU, 2 April ((Hrkh) - Penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza Taruddin hari ini melakukan kunjungan hormat terhadap Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat selepas sekian lama menyimpan hasrat bertemu tokoh ulama tersebut.
Ketika ditemui selepas kunjungan itu beliau melahirkan rasa syukur kerana hasrat yang telah lama diidamkan akhirnya menjadi kenyataan.

"Selama ini saya hanya mengenali Tuan Guru melalui media massa sahaja tanpa bertemu secara dekat.

"Alhamdulillah Tuan Guru bersedia menerima kunjungan hormat saya dan suami. Pertemuan ini sebenarnya tiada sesuatu yang istimewa, maksudnya tiada agenda apa-apa.

"Orang kata sepanjang hidup ni nak jugalah bertemu dengan Tuan Guru kerana saya begitu menghormati beliau secara peribadi," ujarnya.

Beliau berkata, Menteri Besar Kelantan seorang yang berpegang pada prinsip serta ajaran agama.

Pertemuan yang diadakan di Pejabat Menteri Besar berlangsung kira-kira setengah jam turut dihadiri suaminya, Dato' Seri Khalid Jiwa atau lebih dikenali dengan panggilan 'Dato' K'.

Siti Nurhaliza yang lebih mesra dengan panggilan 'Siti' mengambil peluang bertemu dengan Tuan Guru Nik Abdul Aziz kerana diundang membuat persembahan pada majlis Sultan Kelantan sempena keputeraan baginda malam tadi.

Sempena kunjungan itu, Siti turut menyampaikan cenderahati kepada Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Menteri Besar juga menyampaikan cenderahati kepada mereka.

Pada pertemuan tersebut Dato' K juga bertanya tentang kesihatan Menteri Besar yang dihidapi sebelum ini.

Sementara itu kakitangan Pejabat Menteri Besar dan pejabat berdekatan turut mengambil peluang bertemu dengan selebriti ternama itu sambil bersalam dan bergambar. - mj/mks.

Sumber : HarakahDaily

p/s : Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, kita dapat lihat selebriti No. 1 negara kali ini boleh memakai tudung yang menutupi keseluruhan rambutnya itu. Di sini juga kita dapat melihat akan keayuan sebenar yang dimiliki oleh Dato' Siti dan ianya juga hasrat yang terbuku di dalam hati Dato' Siti sendiri yang mana dia telah menyatakan akan memakai tudung setelah dia mendirikan rumah tangga. Diharapkan dan didoakan agar Dato' Siti akan kekal dengan penampilan seperti ini. Supaya ianya akan menjadikan diri Dato' Siti akan terus berada di hati para peminat dan menjadi ikon kepada Islam tambahan pula Dato' Siti juga mempunyai status "Hajjah". Diharapkan juga supaya ianya bukan bersifat HadHari (hanya mengikut hukum pada waktu2 yang tertentu sahaja).

Selain itu, dapat juga kita lihat sikap pihak media berhubung dengan lawatan Dato' Siti ini. Pihak media hanya mengambil sikap diamkan diri tanpa mengulas walaupun sepatah dua kata mengenai perkara ini. Di sini kita dapat lihat dengan jelas bahawa pihak media hanya mencari isu yang hangat dan menjamin akan mengembalikan pulangan kepada mereka. Mereka juga hanya mencari perkara-perkara yang boleh menimbulkan kotroversi kepada pihak artis dengan memperbesarkan perkara-perkara yang mengaibkan personaliti artis di mata masyarakat.

0 ulasan:

Catat Ulasan

My Playlist